Прокуратурата в Стара Загора привлече като обвиняем 48-годишен мъж, за това, че

...
Прокуратурата в Стара Загора привлече като обвиняем 48-годишен мъж, за това, че
Коментари Харесай

Задържаха мъж за измама с уреждане на шофьорски книжки без изпит

Прокуратурата в Стара Загора притегли като обвиняем 48-годишен мъж, за това, че в интервала от януари 2022 година до декември 2022 г. в Стара Загора, е въвел в подвеждане шестима души, че ще ги уреди да си вземат изпитите пред ДАИ и ще ги достави със свидетелства за ръководство, като с това им причинили  имотна щета в размер на 9 700 лв..

Той е познавал част от пострадалите очевидци, а с други се срещнал инцидентно. Той ги вкарвал в подвеждане, като се представял за инструктор и ги подканял да карат шофьорски курсове при него.

Обещавал им, че ще ги уреди да вземат изпита по листовки пред ДАИ, без да се явяват на него. Казвал, че може да размени гръцка и полска книжки с такава по български пример и да ги достави удостоверение за ръководство на автомобил и други.

Неколкократно са били провеждани срещи сред него и потърпевшите очевидци, при които той ги убеждавал, че ще им даде обещаните шофьорски книжки, а те от своя страна му давали разнообразни парични суми, само че по този начин и не получили документите. 

Мъжът е осъждан и е търпял дейно наказване отнемане от независимост. Той е оставен в ареста и определението на съда подлежи на обжалване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР